header photo

O interiérových dverách

MoDoS.sk - najlacnejší stavebný materiál na Slovensku najlepšie ceny, odvoz v rámci republiky samozrejmosťou

• Interiérové dvere


Interiérové dvere sú esteticky  také dôležité ako  zariadenie bytu, preto je dôležité dbať na ich vzhľad a povrchovú úpravu. Dvere majú byť konštrukčne vyrobené tak, aby slúžili desaťročia. Keďže montáž interiérových dverí je ako posledný krok pri prestavbe alebo pri stavbe domu, finančný rozpočet je úzky a pritom musíme nájsť výrobcu, ktorý pre nás dodá interiérové dvere v najlepšej cene a kvalite.                                                                          

Naša firma Vám ponúka iba kvalitné a časom overené produkty pričom garantujeme najnižšiu cenu oproti konkurencii.Zastupujeme renomovaných výrobcov dverí Dre Invado, Porta Doors, Vasco, od ktorých ponúkame  široký výber interiérových dverí (falcové, bezfalcové, posuvné, celosklenené, jednokrídlové, dvojkrídlové dvere) ale aj exteríérových dverí ( bytové, drevené, oceľové) vhodných do bytov, domov, ako aj do kancelárskych priestorov, polyfunkčných objektov, hotelov a penziónov. 

• Niečo o interiérových dverách

Nie všetky miestnosti v dome, či byte, používame rovnako a nie všetky priestory chceme vykurovať rovnomerne. Náš domov si môžeme rozdeliť na určité tepelné zóny. Diskutované zóny sú oddelené priechodmi – dverami. A práve o interiérových dverách by sme mali porozmýšľať pri rekonštrukcii či stavbe nového domu. Ich hlavná funkcia je oddeľovať priestory, izby od seba a ochrániť tak tieto miesta od prievanu, chladu. Teda ochrániť prostredie obytnej časti od nesprávnej teploty, čistoty a kvality ovzdušia.

Pri výrobe interiérových dverí sa používa najmä drevo. Dverná konštrukcia musí byť pevná a stabilná a mať dobré akustické vlastnosti. Pre bežné dvere stačí nepriezvučnosť 30 – 35 dB. Dverné krídlo môže byť rámové alebo doskové. Rám môže byť vyplnený drevom, voštinou (kartónový papier lisovaný do tvaru včelieho plástu) alebo drevotrieskou. 
Najkvalitnejšie sú celodrevené dvere, čomu zodpovedá aj ich cena a vyššia váha. Najlacnejšie sú voštinové dvere, ktoré však majú horšie akustické vlastnosti. Povrchová úprava dverí sa realizuje pomocou farebných náterov, drevenej dyhy, laminátu alebo fólie. Ponuka dezénov je veľmi pestrá, od tradičných domácich drevín (čerešňa, jelša, dub, buk, javor, orech, hruška) sú v ponuke aj exotické (wenge, mahagón, zebrano a mnoho iných odtieňov). 
Dvere okrem základnej funkcie, ktorú plnia, sú aj súčasťou interiéru, na čo treba myslieť pri ich výbere. Mali by tvoriť spolu s podlahou a nábytkom harmonický celok. Vo všeobecnosti platí, že k výraznej podlahe patria jednoduché dvere. Ak je v miestnosti dverí viac, mali by byť v jednotnom štýle. Dvere môžu byť hladké, so sklenenou výplňou, vitrážou, s vloženými aplikáciami, kazetovým členením. Veľmi moderné je v súčasnosti bezprahové a bezfalcové riešenie dverí.

• Výber typov dverí do interiérov

Pri stavbe nového rodinného domu máme o niečo širší vyber typov interiérových dverí ako pri rekonštrukcii a už ani nehovoriac o rekonštrukcii bytov v panelových bytovkách. Aktuálne najobľúbenejšími dverami v interiéroch domov sú dvere otváravé a dvere so svetlíkom, a to kvôli ich klasickému vzhľadu a kvôli tomu, že v dome máme viac miesta ako v byte. Moderným trendom, avšak veľmi praktickým, je v bytoch montovať dvere posuvné. A tu máme na výber posuvné dvere v stavebnom púzdre.Interiérové dvere tvorí obvodový rám je vyrobený z masívneho dreva resp. z mdf.  Jednotlivé časti rámu sú spojené oceľovými sponami, prípadne zlepené. Dvere určené do kúpeľní by mali dobre odolávať zvýšenej vlhkosti. Môžu byť doplnené o rôzne vetracie výrezy, ventilačné otvory alebo vetraciu mriežku.  


• Protipožiarne interiérové dvere

Musia spĺňať náročné požiadavky protipožiarnych noriem. Naše protipožiarne interiérové dvere zodpovedajú požiadavkám STN EN 13501 - 2 + A1:2010. Konštrukčné riešenie týchto dverí zabezpečuje 30 minútovú odolnosť voči požiaru. Protipožiarne dvere vyrábame: z masívu, s prírodnou dyhou alebo CPL laminátom. Môžu byť: plné hladké alebo kombinované so sklenenou výplňou, bez alebo s polodrážkou, s viditeľnými alebo skrytými pántmi, môžu mať výsuvnú prahovú lištu a môžu byť aj kombinované so svetlíkmi.

Novinky

Akcia na interiérové dvere

Hľadanie